May 16, 2013

Kelebihan Bermain Candy Crush Saga + Cheat Extra Life

Hai, 
Candy Crush Saga
Candy Crush Saga. klik untuk muat turun di smartphone anda.
Pernah dengar pasal game Candy Crush Saga? Dah pernah main? Kalau belum, saya sarankan supaya anda jangan cuba-cuba main game ini sebab ianya ber'hantu'.
 
Berhantu sebab kalau dah start main memang tak boleh berhenti punya. Ketagih dengan gula-gula tapi yang tak mendatangkan diabetes.

Sekarang ni, seisi rumah saya merupakan pemain tegar Candy Crush ni. Termasuklah si Arissa yang suka mengacau setiap kali nak main kat iPad dia. Mulanya main masa Arissa warded lama hari tu dan berterusan sehingga hari ini. Sekarang dah level 169 rasa macam nak pencen main dah. Puncanya IQ saya dah serabut memikirkan macam mana nak lepas setiap level, akhirnya berjaya lepas gak dengan tidak sengaja.

Bagi yang dah mula main, sebenarnya ada faedah untuk anda. Boleh rujuk gambar di bawah ye:-

8 life lessons taught by Candy Crush Saga
8 life lessons taught by Candy Crush Saga

Siapa kata main game ni tak berfaedah, tengok banyak je tu. Sekarang selaku pemain tegar saya nak berkongsi cara-cara untuk bermain dengan lebih lama. Memandangkan game Candy Crush ini hanya ada 5 nyawa dalam 1 masa. Bila dah habis nyawa, kena tunggu 1/2 jam untuk refill, melainkan kalau anda sanggup invest dengan membeli charm ataupun bonus. 

Tak perlu semua itu, saya akan kongsi cara percuma untuk mendapatkan extra life (saya akan tulis dalam English, so sorry in advance).

How to get free extra life in Candy Crush?

1. Play with more than 1 device.
Instead of playing in 1 platform try to play it with your other devices. I've played it on my PC, iPad and an android phone so at a time I've got 15 chances to crack a level with (5 life per device). If you have another device (use your wife's if she not playing), try to play on them too.

2. Watch advertisement ( you don't have to though)
For this trick to work you have to play it on your PC (via facebook) and after you used up all your lives. Just follow these easy steps. 
        
Candy Crush Saga cheat extra life 1
i. You failed a level
Candy Crush Saga cheat extra life 2
ii. Click Try again and this screen will pop up.

Candy Crush Saga cheat extra life 3
iii. Close it, and Video ad message will be prompt. Click New Life and let the video advertisement to finish. You will a new life in no time.
Sometimes other message will be pop up. Try to play a level and message (ii) will appear. Try it until you get the message (iii) or you can try to refresh your browser. It may hassle a litle bit but it worth your time I promise (or you have to wait for half an hour before you can play again).

3. Get help and advices
If you stuck at one level for long time I suggest you to read advices or watch videos from blog Candy Crush Saga All Help. You maybe can't follow all the steps but at least you can take some of their ideas to beat a level.

That's all for now. Bye!!
 

----------------------------- 
*Anda rasa entry ini bermanfaat untuk orang lain. Jika ya, sila kongsi dengan menggunakan button share di bawah. 
*Sila tinggalkan komen di ruangan ini sekiranya anda ada sebarang pertanyaan, telah mencuba tutorial/tips/pandangan saya ataupun sekadar ingin meluahkan pendapat anda. Saya akan cuba respon dengan secepat mungkin.

25 comments:

  1. game ni sgt berhantu...tym2 nak dkt exam start main game ni..last2 xstudy....huhuhu...help me

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha sape suh tak study?? huhu...nak mintak tolong lepaskan level ke tolong uninstallkan??

      Delete
  2. Main sampai level 10 je. Lepas tu uninstall. Hehe takut ketagih gula2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik dah uninstall..kalau main 10 level lagi kompom takleh berenti punya...huhu...takpe gula2 ni bukan punca kencing manis ye...

      Delete
  3. ada lagi satu.. sila cepatkan jam di phone/pc anda.. 30 minit = 1 nyawa.. kalau nak 4 nyawa sila cepatkan kpd 2 jam.. tp anda akan 'dibayar' semula setiap jam yg telah digunakan.. alaaa susah pulak nak eksplen.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha, ni boleh masuk untuk entry candy crush aku lepas ni...huhu

      Delete
    2. Tp kalo dah nak dapat full life kena adjust jam sampai 2 stgh jam..
      Next.. run game..
      Dapat full life..jgn main game dlu..kluo game tu..
      Pastu..adjust jam kpda asal..waktu sebenar..
      Run game..hahahah..life tetap full 5...life akan dikira stgh jam selepas hilang 1 life..hahah..betul x kak ton?

      Delete
  4. haha memang betul laaa berhantu.... terasa sakit nyer hati nak lepas level 125 dah berpuluh2 life daapt tp tak lepas2 ....... tablet ku dah bersepai 1..... sik baik yg murah.... klu jenis ipad tu idok la aku nak hempass.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar sabar...main candy crush ni kena selalu sabar...mencarut je dibenarkan...huhu

      Delete
  5. Takde cheat nk dpt markah byk ke?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde kot...huhu...kena abiskan game awal je kalau nak markah byk...

      Delete
  6. _ anda cume perlu cptkan tarikh utk dptkan full life~ kemudian undur tarikh dan begitu berikutnye~

    ReplyDelete
  7. _ anda cume perlu cptkan tarikh utk dptkan full life~ kemudian undur tarikh dan begitu berikutnye~

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pyh ssh pkai je add on firefox yg hack cndy crush full nyawa x kn mati smpi la pc ko meletop huhuhu

      Delete
  8. http://androidcheats.org/forum/index.php/topic/9496-candy-crush-1011-extra-moves-4colors-99moves-on-bombs-more-time-added-not-tickets-needed-updated-may-5/

    ReplyDelete
    Replies
    1. try link ini friend untuk candy crush saga hack

      Delete
    2. tq nanti saya cuba ye ;-)...

      Delete
  9. Yeah for a cheat you can also visit www.candycrush-saga.net/en I used it and it works fine.

    ReplyDelete
  10. And for viewers from around the world take a look at candy crush spielen

    ReplyDelete
  11. ape hukum main game on9 d FB guna cheat?? adakah berdosa?? mohon penjelasan sekiranya ada yg tahu..

    ReplyDelete
  12. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi wwwasianbet77com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete