February 28, 2012

Menanti T-Pop

Apa itu T-Pop??

Bukan Taiwanese Pop...

Bukan juga Thai Pop...

Tapi...

Sekarang budak-budak heboh sangat dengan K-Pop nya. Siap dressup macam jilaka nak tiru gaya artis. Nak tengok contoh boleh ke facebook Jilaka Betul dan tekan butang Like.

i love k-pop
i love k-pop
Tak dinafikan lagu-lagu K-Pop memang catchy plus comel2 belaka. Kalau tak comel tak dapat la jadi artis kan. Tapi jangan tertipu. Takut2 kalau korang baru keluar estet je atau baru nak belajar erti kehidupan.

Ini aku bagi quick guide untuk menjadi peminat K-Pop :

Super Junior..ini K-Pop...kalah Rabbani tu ramainya...
wondergirls..ini K-Pop...nobody nobody but you...
ini K-Pop...bukan Noh Hujan, tapi Rain...
ini bukan K-Pop...ntah jilaka mana yang sanggup pose gay bangla ni...
ini juga bukan K-Pop...kalau karoke pilih lagu ni...sila pejamkan mata...atau bagi yang terlampau gersang, tengok part muka je okeh...
Dulu-dulu sebelum K-Pop meletup, J-Pop jadi kegilaan. Masa tu, dalam awal tahun 2000. Memang berebut-rebut orang nak nyanyi lagu Jepun. 

Sekarang zaman K-Pop pulak. Apa pulak lepas ni?? Kalau ada yang berhasrat nak jadi trend setter boleh lah tengok-tengok potensi T-Pop pulak.

Apa itu T-Pop?? Yang pasti bukan paddle pop atau paddle boat...

T-Pop ialah Tamil Pop...

Mari tunggu zaman T-Pop pulak !!!Tak sabar nak tengok budak-budak dress up macam gelimat...huhu

kasi murah calculator yincik tabooo...
Still lagu J-Pop terbaik bagi aku ialah First Love dari Hikaru Utada dan lagu K-Pop terbaik ialah Because I'm A Girl dari KISS.

Because I'm A Girl by KISS

First Love by Hikaru Utada


p/s: Jiwang jugak aku nih...huhuhu

-----------------------------
*Anda rasa entry ini bermanfaat untuk orang lain. Jika ya, sila kongsi dengan menggunakan button share di bawah.
ATAU
*Tinggalkan komen di ruangan ini sekiranya anda ada sebarang pertanyaan, telah mencuba tutorial/tips/pandangan saya ataupun sekadar ingin meluahkan pendapat anda. Saya akan cuba respon dengan secepat mungkin.

3 comments:

  1. mana dapat gmbr bangla gaya gay tu? hahahaha..

    ReplyDelete
  2. owh utada hikaru....i loike...

    ReplyDelete
  3. mekchu:
    google sajork...ni kan group yg kecoh2 1st band k pop mesia dulu...huhu

    Q:
    me loike too!!!

    ReplyDelete