December 20, 2011

- SBPA, bukan SBPA yang itu -

Orang buat entry pasal SBPA aku pun nak gak. Huhu, tapi bukan SBPA yang gaji2 tu. Ni pasal.....

Sistem Baru Parking Allocation (SBPA)

Aha, alkisahnya kat opis aku ni semua pegawai dah dibagi lot parking yang baru. Kalau dulu lot aku dekat ngan guard, bawah pokok dan selalu kena curik. Sampai kena beli kon untuk diri sendiri dan Mekchu. Viruspadu pindah awal sangat, tak sempat nak guna kon.

Sekarang aku dapat parking bawah tanah. Ala2 macam kat Damansara tu, apa nama ntah. Giza, Gaza ke apa. Nak masuk kena guna Touch N Go. Orang takde kad takleh la masuk kan. Seronoknya takyah risau kena rampok lagi. Kalau tak berbakul 'pujian' aku bagi kat sape2 yang tegar masuk parking aku tu. Huhu...nasib a...

So tanggal 1 Dis 2011, aku pun masuk la merasmikan parking baru aku tu. Wildcutecat pun dah ada lot parking sendirik gak. Boleh la dia bawak keter sendiri kalau nak datang awal ke kan. 

p/s : Nanti2 aku ulas pasal Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam tu ek. Korang jangan la malas nak baca nanti. Penat aku fikir tu. Huhu

p/s : Nama sistem tu adalah hasil perbincangan di tangga bersama bebudak JPBD. nice name...huhuhu

parking lamaku...nyaman dan selalu dirompak...depan tu McChu punya...huhu

6 comments:

  1. bukan 1 dis rasanya.. kah kah kah.. parking yg tinggal kenangan.. nak carik balik entry pagi2 dah berhangin tu lah..

    ReplyDelete
  2. 12 dis 2011 rasmikan paking baru la...

    ReplyDelete
  3. oh 12 Dis ek...itu menunjukkan apa yg ditulis tak semestinya benar...kui kui kui

    ReplyDelete
  4. tulis tak habis... mana cter nyer??

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. pasal SBPA betul2 lum tulis lagi da...huhu

    ReplyDelete