July 26, 2011

The Most Adorable Kid With Holabebe Pyjamas Contest! Win Ipod Touch 8gb. Pose, Click And Win!

THE MOST ADORABLE KID WITH HOLABEBE PYJAMAS CONTEST!
WIN IPOD TOUCH 8GB. POSE, CLICK and WIN!

Holabebe Contest
Nak joinn????

INI ADALAH LANGKAH-LANGKAH MUDAH YANG ADA PERLU BUAT :

  1. Beli SEKURANG-KURANGNYA, DUA (2) pasang HOLABEBE PYJAMAS daripada Sh0ppink.com atau pemborong Sh0ppink.com (Arissa's Choice adalah salah seorang pemborong ^_^) untuk melayakkan diri untuk menyertai pertandingan ini
  2. ‘Capture’kan dan pilih SATU (1, yang terbaik) daripada foto-foto anak anda memakai dan menggayakan HOLABEBE PYJAMAS dengan gaya yang paling cute, kreatif dan comel! Oh ya! Foto anda haruslah ASLI, tanpa ‘COPY AND PASTE’ dan tidak perlu edit apa-apa menggunakan photoshop atau apa-apa software lain yang berkaitan. Ingat tu.
  3. Hantarkan foto penyertaan anda ke [shop.at.sh0ppink@gmail.com] berserta butiran penting seperti Nama Ibu/Bapa, Nama Anak sedikit keterangan untuk gambar tersebut. Kami akan Memuat naik (upload) foto tersebut ke album THE MOST ADORABLE KID WITH HOLABEBE PYJAMAS CONTEST di Facebook Page Sh0ppink untuk langkah seterusnya.
  4. ‘Invite’ kawan-kawan, family dan semua di Facebook untuk UNDI foto terbaik anda (foto anak anda la kan J ) dengan klik butang ‘LIKE’ pada foto berkenaan. Foto yang mendapat jumlah ‘LIKE’ tertinggi akan menjadi pemenang.
  5. THE MOST ADORABLE KID WITH HOLABEBE PYJAMAS CONTEST bermula pada 12 Julai 2011 dan berlangsung sehingga 31 Julai 2011. Pertandingan akan berakhir pada 31 Julai 2011 dan sebarang penyertaan yang diterima selepas tarikh yang disebutkan ini tidak akan dilayan.Sesi mengundi (voting session) akan bermula pada jam 12.00 am, 1 ogos 2011 dan berakhir pada jam 11.59 pm, 14 Ogos 2011.
     
***ingin dingatkan bahawa cara VOTE EXCHANGE (boleh search dan google tentang vote exchange jika tidak pasti tentangnya) adalah TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI untuk proses undian. Pihak kami akan menyelidik satu persatu undian peserta dan pihak kami mempunyai hak untuk membatalkan penyertaan peserta yang didapati tidak mematuhi peringatan ini. Jom kita bertanding secara adil. :)

***lagi maklumat lanjut? Klik di sini.

***baca informasi lanjut pada TERMA DAN SYARAT untuk mengelakkan kekeliruan dan ketidakpastian. Ingin diberitahu bawah contest ini dianjurkan untuk 50 atau lebih penyertaan. Jika kurang daripada 50 penyertaan diterima, pertandingan ini tidak akan diteruskan.
=================================================

Wanna joinn????


THESE ARE THE SIMPLE STEPS OF WHAT YOU HAVE TO DO:

  1. But AT LEAST, TWO (2) pairs of HOLABEBE PYJAMAS from Sh0ppink.com or Sh0ppink.com HOLABEBE PYJAMAS wholesalers (Arissa's Choice is one of the wholesalers ^_^).
  2. Capture and choose the best photo of your child wearing HOLABEBE PYJAMAS with the cute, adorable and creative style ever. Ouch! The photo MUST BE original, with NO COPY AND PASTE and no editing by using Photoshop or any other related software. Remember that.
  3. Submit your best photo to [shop.at.sh0ppink@gmail.com] with some important details such as Mother/ Father’s Name, Kid’s Name and captions of the photos. We will upload it in the album of THE MOST ADORABLE KID WITH HOLABEBE PYJAMAS CONTEST at Sh0ppink Facebook Page for the next step to complete this contest entry.
  4. Ask or invite your friends, family members to VOTE your best photo by clicking the button ‘LIKE’ at the photo. The MOST ‘LIKE’ photos will be the WINNER
  5. THE MOST ADORABLE KID WITH HOLABEBE PYJAMAS CONTEST  will begin at 12th Julai 2011 until 31th Julai 2011. Voting session will start on 2.00 am, 1st Ogos 2011 and end on 11.59 pm, 14th Ogos 2011.
****please be informed that VOTE EXCHANGE (you can search and google about 'vote exchange' in case you are not sure about it) is STRICTLY PROHIBITED. We will check on it thoroughly and we have rights to eliminate the entries which refuse to comply with this rule. Let's participate fairly. :)

***more information? : click here

***read further information in TERMS AND CONDITIONS to avoid future hesitation or uncertainties. Please be informed that this contest is organized for 50 or more entries/ contestant. If LESS THAN 50 entries received, the contest shall be off. So it is advisable for the contestants to spread the information about this contest so that more people will join it.

July 25, 2011

IMPORTANT: A Nuffnang Community Announcement

Dear Nuffnanger,

Hope this email finds you well! We'd like to ask if you could please spend a few minutes of your time on this very important community announcement.

Yesterday evening on Friday (22nd July), we discovered an illegal and unauthorised intrusion into our network, which was the latest in a series of hacking incidents by a group of individuals who also claim to have targeted Streamyx, CIMB, TV3 and the several other local websites previously. In our case, the hackers claimed to have downloaded a portion of our blogger account information and published the emails of some 30,000 Nuffnang accounts.

The breach has since been fixed, and we’d like to address a few key concerns that you may have.

nuffnang
Nuffnaf..nuff said
1. Your password is safe.
As part of the existing security measures, all user passwords in our database have always been protected with one-way encryption. Nevertheless, we still encourage you to change your password (especially if you use the same password for other sites) as a precautionary measure in case the hackers are able to get past the encryption.

2. Blog earnings and payment records are not affected.
Current earnings and payment history for all users are safe and were not compromised in any way.

3. Loading of blogs serving Nuffnang ads is not affected.
At 1.00 am last night, our Tech team took down the website for maintenance and for a few hours, ads were not served. This morning though, everything is up and running again and back to normal. All blogs serving Nuffnang ads loaded as usual and were not affected by the breach.

This security lapse is an isolated incident, as the security of our sites has always been and always will be our utmost priority. It has however opened our eyes on some vulnerabilities we had on our website. In response to that, we will be taking measures to further heighten the security of the Nuffnang framework because from what we understand, that was after all the motivation of the hackers – not to cause any permanent damage, but to highlight vulnerabilities in a system.

To the Nuffnangers who made many attempts to alert us once word got out that the Nuffnang site was hacked, we cannot begin to thank you enough.

To the wonderful Nuffnang community, thank you for standing by us in this time of crisis. Your patience and support is something we are thankful for and will never take for granted. We apologize for any inconvenience caused, and for not being able to prevent this breach. We have put dedicated staff to work on this matter, therefore to address any concerns or questions you may have about this incident, please write in to us at security@nuffnang.com.

Thank you.

Sincerely,
The Nuffnang Team

July 18, 2011

- bombay mayday -

Minggu lopeh opis kitorang ado buek latihan kebakaran atau dalam bahaso kampung den "fire drill". Punyo lah menantikan puko 12 nak tibo, dah tibo loceng eh lambek pulak berbunyi. So (oops, so bukan loghat nogoghi yo), bilo loceng berbunyi, reramai la yang turun. Rilek yo la kan sobab praktis yo. Cubo boto2 terbaka, mesti ado yang menolak2 punyo. Apo punyo orang la ni.

Lopeh acara tughun beramai2 tu kitorang lepak kek bawak pokok. Punyo lah meriah, ntah sapo2 den nampak ari tu. Banyak lak muko yang den tak kona. Tapi santai yo sumo eh, lepak2 amik gambar laie. Tak cayo?? Ado bukti eh a, den bukan PRDM yo. Huhuhu...


Osah ceghio yo masing2, macam duduk topi pantai yo ghoman eh. Time ni macam2 la mengumpek den donga. Sompek yo tu kan.

Yang pakai jaket macam bapok polisi tu En. Mizi, ketuo keselamatan kitorang. Kiro kalau den mati terbakar, den keluar kubo cari dio la dulu nak baleh dondam. Kigho berjayo jugak la dio ni, cumo kesian lak kono maghah dongan oghang bombay. 

Ini antagho bukti oghang yang selamat, kalau tak selamat takdo lepak2 macam ni kompom dah ghontong. Lamo gak la duduk bawah tu, den ingatkan takdo apo2 sekali lalu lak keto bombay siap bunyi siren laie. Dari jauh nampak macam Trannsformers (baru yo lopeh marathon transformer maso tu). 
Gamba ni den amik kek Mekchu, den tak sompek nak snap. Mencicit laju keto ni, kigho BumbleVy den takleh monang la lawan dio. Mungkin ado hikmah eh den tak sompek tu. Nak tau apo hikmah eh? Check it out!!

Jeng

Jeng 

Jeng

Ni kosan eh, kemain bergayo den dongan keto bombay nih. Dah raso macam mamat Indon nak buek salam perantauan pulak pose macam ni. Retro sungguh raso eh.

Mulo2 nak amik gambar kek topi ni yo. Sekali abang bombay tu suh den naik pulak, siap bukakkan pintu laie. Den naik nampak lak ado topi, den pun pakai la. Den pun mulo la nyanyi lagu Ultraman Ace, Hakuto, Minami, Hakutoto Minami. Huhuhu
 Posing maut sobolom kono langgar
Satu posing yo den tak sanggup nak buek. Sobab eh, usahkan tengok buek pose ni pun buleh buek den muntah. Pose eh macam mamat bangla ni buek ha....

Amacam?? Dah ado ghaso mual2, loyo2 tokak kan?? Takpo biaso la tu...

Moral eh yo kawan2, kalau ado latihan kebakaran macam ni kek tompek koghang, silolah bagi korjosamo. Mano la tau, kalau boto2 terbaka sompek yo korang selamat. Amik2 gambar ni kigho sampingan yo, dah ko goma posing layankan yo la. Tapi kalau bangunan terbaka nampak asap eh, hati terbaka sapo la yang tau.

July 11, 2011

- origami with a message -

if human aren't allowed to speak anymore,
let the 'animal' do the talk.

and that's a shame reality,
specially brought to you by 'you know who'.

my little origami,
my little message,
but a 'big' reminder..

sent via Android..

July 8, 2011

- goodbye O Shea, Brown -

Entry ini sebenarnya aku tujukan khas buat pemain bolasepak kegemaran aku, John O Shea yang melengkapkan perpindahannya dari Manchester United ke Sunderland semalam dengan bayaran perpindahan sebanyak £5m.
Apa yang menyebabkan aku suka sangat kat dia ni ek?? Dia takde la sekacak Beckham (kacak ke??), tak skillful macam Cristiano Ronaldo, tak cute macam Messi (cute ke??). Apa yang buat aku suka ialah dia seorang pemain yang versatile. Kata orang letak kat mana pun boleh perform. Kalau kat posisi tukang buat air pun mesti air dia sedap. Kira dah spesis pupus la dia ni melainkan kat Malaysia yang ramai gak versatile tapi aku je tak pernah tengok diorang main.
Sepanjang yang aku ingat aku dah tengok dia main di semua posisi. Baik defender, full back, midfielder, winger, striker. Jadi keeper pun boleh tau. Masa dia gantikan Van Der Sar lawan Spurs tu aku dah cuak2 gak. Kelakar pun ada bila tengok dia memang ada gaya keeper berjaya. In fact, dalam game tu dia tak bolos pun.
Banyak game jugak dia ada score. Banyak yang penting2. Tu pasal aku sedih gak bila tau berita ni.  Lagi sedey dari masa Phil Neville kena jual dulu. Semoga berjaya di Sunderland (macam la ko baca kan???, kalau baca pun macam paham jek...huhu). Terus la jadi versatile, nanti aku tengok game Sunderland lebey sket...huhu

p/s: nak jersi nih sumer...chantek chantek...

MU away...nice touch...
Man City Away...Macam AC Mizal Milan pulak...tapi cun wo..
Spurs home...paling simple...pasti belik...tolong sape2 yang sayangiku belikan...huhu
Lambat pulak season baru nak start kan???

July 3, 2011

- selamat da 6 bulan -

Semalam Arissa genap 6 bulan. Apa yang Arissa boleh buat?? Bukak kedai, tutup kedai, kira stok. Cait, lum lagi. Dah start makan guna sudu (lum pandai target lagi), dah merangkak, bangun pun boleh sket2. Pelan2 takpe, yang penting sampai ek Arissa.

Arissa 6 bulan
Rupa Arissa yang sedang 6 bulan...eh makan...