October 6, 2010

ɹәʞɐɯpɹ!әʍ uɐp d!Ⴈɟ :

Apakah itu flip???

Flip bermaksud "To throw or toss with a light brisk motion", macam mano nak translate tu kan...huhu...

Flip dan Weirdmaker yang saya nak kongsi pada hari ini ialah web tools yang berfungsi untuk menukarkan teks yang ditaip kepada terbalik (flip) dan secara pelik (weirdmaker).

Sebagai contoh, saya ambik terus dari website flip. Sila rujuk gambargajah di bawah...


 So, macam mana nak guna??? Caranya mudah je. Taipkan perkataan yang anda henda terbalikkan dan secara automatik tulisan anda akan diterbalikkan. Ada 2 set disediakan untuk kegunaan messenger dan web/blog. Lepas tu boleh la anda copy dan paste di tempat yang anda rasa sesuai. Contohnya macam di bawah bila saya masukkan "Capo Grande".

Fungsi Weirdmaker pulak lebih kurang sama je dengan Flip ni. Cuma dia akan menukarkan teks yang anda masukkan kepada font yang pelik-pelik takde jual dekat kedai standard punya. Ini semua kedai potong juga ada.

Sama je, bila dah keluar teks macam tu, just copy dan paste sahaja. Senang kan??? Boleh cuba sendiri di rumah.

2 comments: