June 11, 2010

: saya & WC

Terima tag dari Mekchu pasal WC. Here goes my story…..

WC2010 
Long long time ago, in the galaxy far far away, there’s an ogre named Shrek…..Wakluuu, orang suh citer pasal world cup da…

Sebenarnya takde apa pun nak citer. Aku dan world cup macam biasa2 je. Walaupun aku memang sokong England dari kecik sampai remaja ni, tapi aku takde la fanatik sangat. Selalunya aku akan sokong mana yang main cantik je.

Macam biasa aku akan angkat jersi England untuk menjadi bukti aku sokong walaupun cetak rompak je. Tapi tahun ni lain sket. Aku kena beli 2 jersi. Satu untuk aku, satu untuk Mrs. Wildcutecat. Dah dia minat Argentina kan. Jadi sebagai suami yang mithali aku pun belikan la untuk dia. Dia minat pun sebab Messi je. So, kalau Argentina main messy nanti pun dia sokong gak. Dia dah minat tu jangan dilawan. Sama la dengan kes dia minat Ruminah Sidek dan Johny Lever. Jangan sintuh, silap2 boleh gaduh. Huhuhu…

Bersatu tapi tak sebulu. Aku blonde owkey…argentina-plus-england

Dulu masa WC2002, aku hari2 tengok game. Biasa time praktikal budak2 sume bertungkus-lumus kerja. Tapi aku rilek2 je duk umah tengok bola. Tapi tahun ni takleh la buat camtu. Mengamuk bos aku nanti.

Takde pe nak citer lagi ni Chu. So aku off la. Sebelum tu aku nak tepek jadual perlawanan yang aku amik dari Berita Semasa.com. Bukan Astro je ada live, TV1 pun ada gak tau. So sape2 yang takde Astro jangan risau, nanti saya uruskan semua.

jadual-perlawanan7

 jadual-perlawanan22

 jadual-perlawanan32

So, untuk kemudahan korang, download dan print jadual di atas. Senang buat rujukan nanti.

p/s: Apa?? Tak kenal Johny Lever?? Ini gambar beliau ye. Huhuhu….
johnny-lever-wallpaper

3 comments:

  1. thanks sir capo..
    ruminah sidek tu yg mahal tu.. x sangka taste adieb sebegitu ghope.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. xde astro jugak, nasib tv biasa ada siar game..huhu..


    My latest entry : Sepanyol Juara Piala Dunia 2010 !

    ReplyDelete
  3. oh mengapakah begitu banyak fitnah tentang diri aku dalam entri ni. inikah ciri-ciri suami mithali???

    wildcutecat sokong argentina bukan sebab messi atau besi. buktinya cuba baca entri ni http://wildcutecat.blogspot.com/2010/06/bukan-kerana-rupa.html

    wildcutecat tak pernah buat kenyataan minat pada ruminah sidek atau johny lever atau yang sewaktu dengannya. itu semua kenyataan dari capor grande sndri.

    saya terpaksa adakan sidang akhbar untuk bersihkan nama wildcutecat.

    ReplyDelete