October 30, 2009

+ pertabalan DYMM Yang DiPertuan Besar : 27th Oct, the royal dinner +

At last, acara malam. Bajet boleh tidur itu siang kasi recharge stamina tapi kena meeting pulak dalam jam 11 pagi. Aku dengan cirit biritnya menggagahkan diri untuk pergi meeting tu. Sampai-sampai je, acara tak mula lagi. Perut membuak-buak nih. Lepas sejam takde aktiviti yang produktif, aku ajak partner aku balik. Tidur lagi baik da.

Petang dalam jam 6.30 aku dah sampai. Sekali lagi problem da. Asyik komplen je kan aku. Apa taknya nama rombongan diraja kali ni takde dalam senarai. Hangin betul aku, dah la partner aku kena marah (aku terselamat secara tidak sengaja, again), ada wannabe tuduh kami tak update nama rombongan. Damn, apa la wannabe nih, ko yang salah nak tuduh kami bukan-bukan lak. Dah tu dengan gaya hero bagi seat yang kompom kosong. Nasib baik la puan-puan dari Perlis sabarkan aku. Aku lak lebey marah dari diorang. Over gitu, huhuhu. Ingat lagi Puan Laila cakap, "ingat orang negeri ni je boleh komplen ke? kami pun boleh la, siap sign diraja lagi".

Apapun aku tetap maintain cun. Sempat gak snap gambar sana-sini. Mari enjoy tengok yang aku upload ni ye.

Aku dan Fidy, Raffiek Tahir mesti jeles tengok kitorang ensem macam ni...


dengan partner lagi....

dengan bodyguard dan pemandu diraja....apsal muka aku macam Abdul Wahub da???

+ pertabalan DYMM Yang DiPertuan Besar : 26th Oct, the crowning day +

Tak dan nak copy macam Churailiya, mau info lanjut klik sini : Portal Rasmi Kerajaan Negeri Sembilan

Semangat aku menunggu hari ini. Bukan semangat sebab penaung negeriku ini akan ditabalkan, tapi sebab nak pakai #1 dress yang 1st time aku pakai. Maybe yang last kot, sebab aku bukan 'Pegawai Takde Duit' yang banyak peluang nak pakai baju ni lagi.

Semangat punya pasal, kul 6.30 aku dah terpacak kat istana. Antara orang yang terawal la sampai. Kalah orang naik bas SUK tu. Niat di hati nak register kan untuk rombongan diraja Perlis. Senang la diorang nanti terus masuk dan duduk je. Tapi ada problem lak, seating diorang takde pulak. Penat la aku nak cari seat untuk diorang.

Mula-mula somebody bagitau aku, seating untuk rombongan diraja adalah free seating. Maka dengan tangkasnya, aku dan partner tagging seat untuk diorang ni. Kemudian dengan senang hati kami tunggu rombongan sampai dan usher mereka ke kerusi. Oh lupa, mereka ini ialah Dato' SUK Perlis dan Prof. Madya KUKUM.

Then, timbul problem lak ada orang claim itu seat dia. Nasib baik ada bantuan dari Perlis yang menyelamatkan keadaan. Phew, lega sket. Boleh la amik gambar puas2.

pertabalan DYMM Yang DiPertuan Besar : 26th Oct
tolong jaga pintu dengan keris belum terhunus....

pertabalan DYMM Yang DiPertuan Besar : 26th Oct
terpaksa dengan partner lagi, cemera dia la katakan....

pertabalan DYMM Yang DiPertuan Besar : 26th Oct
hensem tak kami?? ada macam space cop gaban tak??
Serius letih hari ni. Dah la pakai baju ni, sangat panas wo. Peluh yang mengalir dari tubuh aku dah boleh buat goreng keropok lekor dah. Melimpah ruah macam hujan. Nasib baik la aku dapat tajaan wangian dari Mont Blanc. Kekal ayu gitu sampai ke petang, kalah Churailiya yang jaga banquet tu.

October 29, 2009

+ pertabalan DYMM Yang DiPertuan Besar : 25th oct, the clash of 2 kings +

Istiadat bersiram ini merupakan salah satu daripada tiga acara penting sebelum berlangsungnya Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Besar. Acara pertama ialah Istiadat Pelantikan dan Pertabalan Tunku Ampuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Aishah Rohani binti Al-Marhum Tengku Besar Mahmud yang berlangsungnya di Balairong Seri, Istana Besar Seri Menanti.

Istiadat bersiram yang bermula jam 10.35 pagi, Tuanku Muhriz dan Tuanku Aishah Rohani bersemayam di atas Takhta Rencana dan diarak dari Istana Besar Seri Menanti ke Panca Persada sejauh kira-kira 500 meter dengan disusuli empat das tembakan meriam.

Tuanku Muhriz dan Tuanku Aishah Rohani kemudiannya bersemayam di Panca Persada untuk penyempurnaan Istiadat Bersiram oleh orang Empat Istana dengan menyembahkan bedak limau setelah mengelilingi baginda sebanyak tujuh kali.

Sebaik sahaja selesai pusingan ketujuh, Datuk Seri Amar Diraja Ahmad Minal menyembahkan Cepu Bedak Limau untuk istiadat bersiram.

Tuanku Muhriz kemudiannya mencelupkan kedua belah tangan baginda ke dalam Cepu Bedak Limau berkenaan dan Datuk Seri Amar Diraja kemudiannya menjunjung duli kepada Tuanku Aishah Rohani.

Acara seterusnya diserikan lagi dengan persembahan pencal silat, tarian piring dan cak lempong lagu "Raja Bersiram'.

Tuanku Muhriz dan Tuanku Aishah Rohani kemudiannya bersemayam semula diatas Takhta Rencana dan dihela menuju ke Istana Besar Seri Menanti dengan disusuli buat kedua kalinya empat das tembakan meriam.

Istiadat bersiram diakhiri dengan majlis santapan tengahari di Dewan Banquet, Istana Besar Seri Menanti..

(sumber : Portal Rasmi Kerajaan Negeri Sembilan)

Patutnya aku tak bertugas hari ni, sebab DYTM Raja Muda Perlis tak hadir untuk menyaksikan Adat Bersiram ni. Tapi sebab aku nak feel tengok dekat2, aku pun gerak ke istana bersama partner dan driver aku.

Kapter Nizar a.k.a roomate aku masa kursus tu minta tolong aku jadi usher untuk tetamu di khemah. Aku pun amik Farihah dan Sue jadi partner aku. Sekali lagi aku pening kepala sambil marah2 dalam hati sebab kekucar-kaciran yang berlaku. Kesian kat orang yang tagging kerusi kat khemah. Kalau nak buat free seating tak payah la suruh tagging kan. Tak logik tul la. Apa pun aku tetap buat kerja aku dengan tersenyum. Lagipun aku dah excuse, kul 10.30 aku gerak la balik Seremban. Aku jadi LO untuk Alang pulak nanti.


jam 11.30 aku sampai kat rumah. Mak aku dah gerak dulu, kunun mau cepat sampai. Tapi lambat gak, sebab nak pick up Amin dan Pakcik kat tol Sg. Besi. Dalam jam 1.30 kami sampai kat rumah Ayu, Pak Ngah aku lak sesat. Perut dah lapar, santap la dulu kan. Menu hari tu memang mantap. Masakan Kelantan la katakan. Ada kari daging, acar buah, ayam halia dan paling best kerabu kaki ayam (KKA).

Lepas santap, aku n Alang jemput Pak Ngah. Pastu terus gerak ke Masjid Pandan Indah untuk prepare Alang untuk majlis akad nanti.

Akhirnya acara akad pun dimulakan. Dengan sekali lafaz sah lah Alang jadi laki orang. Owg lupa nak mention, aku salah sorang yang sahkan tu taw. Hehehe.

Alang amik gambar tutup mata...tak sabar nak tunggu malam...

Terima Kasih diucapkan kepada YB Dato' Affendi Salleh dan keluarga kerana sudi mengikut rombongan kami...


+ pertabalan DYMM Yang DiPertuan Besar : the days before the big day +

Be careful of what you wishing for! Adoi la, selalu je aku bagi nasihat tu kat orang lain. Kali ni aku lak pakai balik. OK la kan. Sejak dilantik jadi Pegawai Perhubungan/Pegawai Pengiring/Balaci/Kuli dan ntah apa jawatan lagi la sempena pertabalan DYMM nanti, aku dah pasang angan2 nak jadi pengiring Raja2 masa pertabalan nanti. Semua gara-gara tayangan video pertabalan agong la ni, nampak stylo je brother pakai #1 dress tu. Aku pun nak stylo macam tu la.

Tapi realiti tak seindah mimpi, selepas berjaya menjadi LO untuk DYTM Raja Muda Perlis barulah aku tahu tugas aku hanya sampai di pintu luar sahaja. Cis, tak dapat la Discovery Channel menayangkan wajah cute aku nih. Kecewa diorang tau. Aku pun kecewa gak. Tak dapat keluar TV.

Sejak hari pertama rehearsal 2 minggu lepas, aku dah nampak suasana kelam kabut yang menyelebungi persiapan majlis ini. Bapak serabut, semua orang nak jadi ketua. Asykar, Istana dan Seketariat sendiri. Jadi la kami ni (LO2) bahan pelepas nafsu amarah beberapa pihak. Nasib baik la tak melampau sangat, so aku boleh tahan lagi la. Kalau tak, keluar la bahasa sopan aku di khalayak umum. Kantoi kuat melawan. Hahaha.

Maka berkampung lah aku di sana. Katanya buat meeting, tapi chatting je. Katanya nak rehearsal, tapi buat tayangan umum or buat kena marah je tengah panas. Tak kuasa aku nak layan orang macam ni.

Sebab suasana dah cukup memeningkan, aku buat keputusan tak mau ikut pening sekali. Baik aku enjoy buat keje aku sambil kenal2 kawan baru. Nasib la partner aku OK, kalau skema mampus aku.

Banyak gambar aku snap tau, sebagai kenangan (takkan nak cakap gayat lak kan). Marilah tengok, jangan malu-malu ye nak puji. Ni sebahagian je yang ada kat aku, nanti aku copy kat camera orang lain lak. Barulah meriah kehidupan.

makan2 sebelum kena marah

tempat DYTM bakal bersemayam

fitting #1 dress kat umah K, dayang istana sedang masak cekodok kangkung


partner aku...mantapp...


Azlan the impostor: Mempergunakan nama aku untuk mencuri partner aku....Terangan kantoi....hehe....


Barisan LO kaki pukul berhaluan kiri diketuai oleh Miza....




October 23, 2009

+ a date with double take +

Ini cerita last week da, di celah kesibukan menjadi L/O sempena pertabalan yamtuan nanti sempat gak aku menghiburkan diri dengan duo orang nih. Duo tu bukan loghat N9 ye. Sebab group ni ada 2 org so kena la panggil mereka duo. Kalau dalam loghat N9, kita panggil diorg "duo oghang". Hehehe.

Nyaris gak la aku tak jadi tengok diorang nih. Lepas ambik baju yang dah siap di iron, Apad call aku cakap tiket dah abis. WTF?? Dah la ada meeting L/O pastu, buat penat je aku balik rumah. Nasib la aku penyabar orangnya. Redah gak meeting, dalam keadaan kuciwa amat.

Lepas meeting, Apad SMS aku. Tiket RM40 dah abis, yang tinggal tiket RM100 je. Terus aku kompomkan dengan Nurul. Akhirnya, kami bertiga selamat pergi dan pulang ke KL malam itu. Hasilnya dapat la snap gambar di bawah. Jangan konpius, mereka bukan Apad dan Nurul. Apad tidak sehensem itu dan Nurul tak semantap itu. Hehe.

Thanx Mia, thanx Roger. Walaupun hanya 1 1/2 jam je show korang, aku puas. Lain-lain siri DFP Spotlight Jazz ni ada Noryn Aziz dan Rachel Guerza. Sorry Noryn, bajet liburan aku tak mencukupi bulan ini. Lain show saya pergi ye.

October 20, 2009

+ lorong gelap itu +

Perlahan-lahan aku susuri lorong gelap itu. Lorong yang sudah ku kenal mana lubang tikusnya, mana lopak airnya.

Dulu aku sering ke sini, mencari teman semalaman pemuas nafsu. Masih aku ingat lagi nama-nama gadis kegemaranku. Ming dari China, Svetlana dari Russia dan siapa itu, gadis kecil molek dari Filipina.

Tapi itu dulu, masa ekonomi kukuh. Berbekalkan habuan-habuan kontrak kelas F yang mudah diperolehi, bekalan gadis-gadis tempatan dan antarabangsa bukan perkara yang susah bagiku. Selepas aku hilang jawatan sebagai ketua cawangan, kantungku makin kurang. Lambaian gadis-gadis mengantar keretaku pulang juga semakin tiada.

Kini aku menyusuri lorong gelap itu. Perlahan tapi pasti, ada lelaki jalang akan memberhentikan kereta dan menurunkan tingkapnya.

October 10, 2009

+ tidur +

Sekarang ni office aku dalam proses nak buat transformasi (kununnyalah). Antara aktiviti yang dikenalpasti boleh mentransformkan kami adalah sesi Knowledge Sharing. Sesi ni lebih kurang macam public speaking la, cuma tajuknya tersangat bebas. Sekarang kami dah sampai pusingan kedua. Kalau 1st round aritu aku jadi yang 1st, dengan tajuk 'Tips untuk memberikan Knowledge Sharing dengan baik'. Kali ini aku jadi 2nd speaker membawa topik yang lebih ringan, '5 Peringkat Tidur dan 3 Jenis Imsonia'. So kat sini aku nak share sedikit apa yang aku kongsi aritu.

5 Peringkat Tidur
#Sebelum tidur dan tentu kita jaga, sedar kan?? Masa ini wakefulness system kita berada di peringkat tertinggi pada waktu siang dan otak kita memancarkan gelombang otak yang sangat tinggi, gelombang otak beta. Semasa kita jaga, dan di dalam beta brain waves mode, kita berada di dalam keadaan super-active otak yang sedar dan ini membantu kita menjalani hidup seharian.

#Peringkat 1
Secara sedar atau tidak, kita semua akan mengalami keadaan tidur peringkat 1 di dalam hidup kita. Biasanya keadaan ini berlaku semasa kita hampir terlelap seperti ketika berada di dalam kelas, mesyuarat ataupun ketika berada di pejabat dan tiada orang berhampiran (esp. boss).

Semasa peringkat ini, otak kita akan memancarkan gelombang otak yang sedikit rendah, dikenali sebagai gelombang otak alpha dan sedikit gelombang otak theta. Gelombang otak Alpha juga dikenali sebagai 'awake waves' kerana otak kita masih di dalam keadaan sedar pada peringkat ini.

Semasa peringkat ini, badan akan berada di dalam keadaa relax, kadar degupan jantung dan kadar respirasi akan turun dan fikiran akan melayang ke keadaan yang kreatif dan santai. Peringkat ini juga dikenali sebagai 'Pintu Tidur'.

#Peringkat 2
Semasa pringkat ini, kita akan mengalami beberapa jenis gelombang otak yang dikenali sebagai sleep spindless dan juga K-complexes. Para saintis berpendapat keaadaan ini berlaku kerana otak kita cuba untuk 'shut down' dirinya sendiri.

Di peringkat ini kita masih boleh dibangunkan dengan mudah. Selalunya apabila dibangunkan kita akan berkata "Aku sedar lagi dowh".

#Peringkat 3 & 4 (Tidur lena)
Di dalam peringkat ini otak kita akan mencapai frekuensi gelombang otak yang paling rendah yang dikenali sebagai gelombang otak delta. Gelombang ini akan berulang alik dengan gelombang otak theta.

Semasa peringkat ini barulah kita secara rasminya tidur. Biasanya dikenali sebagai tidur lena. Memasuki tidur lena, tekanan darah, degupan jantung dan respirasi berada di peringkat paling rendah dalam sehari. Sesulur darah akan membesar dan darah yang berada di dalam organ akan tersebar ke otot untuk melakukan proses pembaikan dan pemuliharaan.

#Peringkat 5
Stage 5 (REM Sleep)
Peringkat ini merupakan pengalaman paling indah kita semasa tidur. Ia juga dikenali sebagai Rapid Eye Movement (REM) Sleep. Seorang saintis yang bernama Nathaniel Kleitman menemui, ketika peringkat ini, mata kita akan bergerak dengan laju ke semua arah. Beliau juga mendapati jika kita dikejutkan semasa peringkat ini, kita biasanya sedang bermimpi. Sebab itu REM Sleep juga dikenali sebagai Dream Sleep.

Semasa peringkat 1 hingga ke 4 kita dapati gelombang otak menjadi semakin rendah. Ini berbeza dengan peringkat 5 kerana otak akan meningkat dan hampir menyerupai ketika kita sedar. Ini menyebabkan kejadian apabila kita menganggap mimpi kita adalah satu realiti ataupun mengharapkan ia menjadi kenyataan ;-).

3 Jenis Imsonia
# Sleep Onset Imsonia
Berlaku bila kita tidak dapat tidur dan biasanya terpaksa berbaring selama 30 minit hingga 4 jam (atau lebih) untuk tidur. Selepas berlaku keresahan, tekanan dan keadaan separa lelap barulah kita boleh tidur. Biasanya apabila bangun di waktu pagi kita akan mengalami sakit kepala terlampau, keadaan mengantuk dan kesakitan pada badan

# Sleep Maintenance Insomnia
Kita akan masuk tidur secara normal tanpa sebarang kesukaran. Tetapi kita akan selalu terjaga dan mengalami keadaan susah untuk tidur kembali dan ini mengambil masa yang agak lama.

# Sleep Disturbance Insomnia
Kita akan tidur secara normal, dengan masa tidur yang disarankan (7-8 jam bagi dewasa, 5-6 jam bagi orang tua) tetapi bangun pagi di dalam keadaan tidak berehat, sakit kepala, sakit badan dan rasa mengantuk dan pening.


Jadi adakah anda tidur dengan baik??

*sumber daripada Powerful Sleep – Secrets of the Inner Sleep Clock,by Kacper M. Postawski

+ thanx kak hajar, happy birthday kak wanie +

Susah betul la hati aku setiap kali raya ni. Banyak pulak open house dilakukan oleh pihak-pihak tidak bertanggungjawab. Hari ini rumah terbuka MPS. Seperti biasa jejaka single dan available macam aku ni seringkali diundang ke majlis sebegini untuk memeriahkan majlis. Apalah yang korang suka sangat kan aku ni kan?? Pelik betul la.

Aku, Apiz, Mizi bergegas ke parking MPS selepas solat Jumaat menunggu Fadzly di situ. Kemudian kami bertolak bersama ke Dewan. Malas lak nak jalan kaki tengah panas tu. Hilang la bau perfume I. FYI, Mizi pun dah ada Starwalker ye. Gjan, lu bila mau angkat Soir??

Menu macam biasa, lebih kurang sama je macam tahun lepas. Yang kurang ialah, kambing bakar je. Ada satay (ma faveret), cendol, roti jala, soto dan macam-macam lagi la. habis semua menu kami rasa. Rasa je taww, bukan makan. Hehehe.

Kenyang di situ tidak bermakna aku tidak boleh hadir majlis yang lain. Jam 5.30 tepat aku cepat-cepat punch out. Sorry Puan Roy, Isnin kita settle itu problem ek, jangan gusar. Ghana setia menantiku di pintu guard. Thanx Ghana tumpangkan aku ke rumah Kak Hajar. BTW U should stop smoking now. It's not good for u la. Tak sesueiiii.

Kat rumah Kak Hajar, macam-macam menu gak ada. Ada nasi goreng, meehun Singapore dan paling penting ayam berempah. Pandai laki dia masak. Aku kalau kawin nanti nak cari laki macam tu jugak la. Awwww, kerrrasssss. Hahaha. Sempat la curik resipi dia. kalau rajin boleh la dicuba nanti kan. Kalau la kan.

Ada suprise tadi, sambutan late birthday Kak Wanie. Kak Wanie ni single lagi tau, sempat aje aku promosikan dia. You're welcome Kak. Hehehe. Dulu keje dengan aku kat MPS. Kitorang selalu bagi-bagikan kerja dengan adil. Kalau bab-bab kena marah bagi kat dia, kalau kena puji pass kat aku. Hehehe. Adilkan aku??

Kak Wanie memang pakar potong kek sambil tutup mata....
Acara petang tadi turut disertai oleh Hajar kecik dan Intan, gadis manis dari ICT. Sorrylah Hajar kecik, dah kau paling kecik kat situ kompom la ko kena sakat ngan aku. Lupa lak nak snap kemanisan diorang, sebagai ganti aku snap gambar bakal-bakal gadis manis dewasa nanti. Hahaha. Enjoyyyyy....

Sape nak kek amik gambar dulu....Huhu...Laju je diorg jadi model kalau tak, lari...

October 8, 2009

+ akhirnya, avatar menang +

Korang tau tak cerita kartun Avatar - The Last Airbender tu?? Ala, yang keluar kat Channel 612 NICKELODEON tu. Ada lagi tak orang dewasa dan matang selain aku yang tengok cerita ni??

Malam ini akhirnya aku berjaya completekan Book 3 dan bermakna aku dah khatam sekalilah. Huhu...Kalau ada yang berminat untuk copy dari aku silalah contact secara peribadi ye, aku ada complete set.

Best wo cerita ni. Paling aku suka banyak culture asia yang diserapkan. Juga tidak ketinggalan falsafah hidup yang diamalkan oleh Jeneral (b) Iroh. Kira xde la budak2 punya kartun ni. Marilah ramai tengok sekali dengan aku. Huhu.



October 3, 2009

+ dia +

Hari ini aku nak tulis sedikit mengenai 'dia'. 'Dia' yang aku jumpa beberapa tahun dahulu secara tidak sengaja.

Dalam minggu ini aku jumpa 'dia' kembali. Kemungkinan besar aku akan jumpa 'dia ' lagi.

Cuma aku nak pastikan adakah 'dia' itu 'dia' yang aku jumpa dahulu.

Namanya sama, rupanya sama cuma fizikal sedikit berbeza.

Ada sesuatu milik 'dia' menjadi simpanan aku selama ini.

Patutkah aku memulangkannya kembali??

Siapakah 'dia' yang dimaksudkan??

Biarlah rahsia....

October 1, 2009

+ lagu untuk azizan +

Mad - Ne-yo

She's starin' at me
I'm sittin' wonderin' what she's thinkin'
Nobody's talkin' 'cause talkin' just turns into screamin'
And now it's I'm yellin' over her, she yellin' over me
All that that means is neither of us is listening

And what's even worse?
That we don't even remember why we're fighting
So both of us are mad for

Nothing, fighting for
Nothin', crying for
Nothing, whoa
But we won't let it go for

Nothing, no not for
Nothing, this should be
Nothing to a love like what we got

Oh baby, I know sometimes it gonna rain
But baby, can we make up now?
'Cause I can't sleep through the pain
Can't sleep through the pain

Girl, I don't wanna go to bed mad at you
And I don't want you to go to bed mad at me
No, I don't wanna go to bed mad at you
And I don't want you to go to bed mad at me
Oh no no no

And it gets me upset
Girl when you're constantly accusing
Askin' questions like you already know
We're fighting this war
Baby when both of us are losing
This ain't the way that love is supposed to go

Whoa, what happened to workin' it out?
We've fall into this place
Where you ain't backin' down and I ain't backin' down
So what the hell do we do now?
It's all for

Nothing, fighting for
Nothing, crying for
Nothing, whoa
But we won't let it go for

Nothing, no not for
Nothing, this should be
Nothing to a love like what we got

Oh baby, I know sometimes it's gonna rain
But baby, can we make up now?
'Cause I can't sleep through the pain
Can't sleep through the pain

Girl, I don't wanna go to bed mad at you
And I don't want you to go to bed mad at me
No, I don't wanna go to bed mad at you
And I don't want you to go to bed mad at me
Oh no no no

Oh, baby this love ain't gonna be perfect
Perfect, perfect, oh oh
And just how good it's gonna be
We can fuss and we can fight
Long as everything's all right between us
Before we go to sleep
Baby, we're gonna be happy, oh

Baby, I know sometimes it's gonna rain
But baby, can we make up now?
'Cause I can't sleep through the pain
Can't sleep through the pain

Girl, I don't wanna go to bed mad at you
And I don't want you to go to bed mad at me
No, I don't wanna go to bed mad at you
And I don't want you to go to bed mad at me
Oh no no no

The Climb - Miley Cyrus

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa