May 14, 2009

+ aku yang asyik ke kursus +

Kursus lagi. Nasib baik dekat je kali ini. Kursus wajib perlu dihadiri ye. Kalau tak aku malas nak pergi. Buat penat je tanggung kerja banyak-banyak.

Apa mau komen ye. Semua peserta OK. Dari 60 orang, aku dah kenal 20 orang. Apa lagi, meriah la kami bersatu. Tambah dengan kenalan baru yang terbaek aku happy kali ini. Cik Yan pun ada tau. Hehehe.

Smiley Man
The honour goes to Prabu from PTD Port Dickson. Aku ingat aku yang paling kuat senyum. Rupanya kalah teruk dengan si Prabu ni. Dia dari pagi sampai tidur senyum. Gelak pun tutup mulut. Sangat comel. Huhuhu. Mana boleh lawan kan. Apa pun nice to know you, Prabu. Thanx sebab ajar aku Tamil. Untuk Prabu aku ucapkan "Macam budak kici juga".  

Golongan dibenci
Pelik, kat mana-mana pun mesti ada ke?? Tak mau komen banyak-banyak. Satu nasihat untuk kamu.

"You can choose your friend,
You can choose your enemy,
Just don't choose the wrong one", ~Capo Grande, 2009

Aktiviti lapang
Oleh kerana peserta dianggap sebagai kanak-kanak berhingus dan tidak dibenarkan keluar malam, maka kami terpaksa menghabiskan masa sesama kami. Bapak bosan nye. Malam pertama aku dan Faizal menjalankan aktiviti mengumpat yang bersopan. Malam kedua kami buka Casino Royale yang tidak membenarkan sebarang bentuk pertaruhan wang. Cuma physco sesama sendiri je boleh. Lama siot tak main kad. Lepas gian aku. Huhuhu.  

Main takraw
Maluuuuu. Tak pandai main. Nasib baik dapat mengelak dari main bola tampar.

Sahabat lama
Kursus kali ini dapat jumpa 2 orang sahabat lama. Isa dan Ajim. Isa sama sekolah menengah dengan aku. Stylo sekarang ni, smart je. Ajim lak kali terkahir kami kursus bersama ialah pada Feb 2005 di kursus Banci Pertanian. Nice dudes, cuma lupa snap gambar diorang. Sorryyy.

Kejadian menakutkan
Puas aku baca jampi, liat betul makhluk tuhan yang 1 ni. Mujurlah aku masih hidup di kala ini untuk menulis entry ini. TAKOOOOOOOOOT!!!!

No comments:

Post a Comment