May 31, 2009

+ selamat pengantin baru ghimau & alia +

Ahad, 31hb Mei..
Aku & MiG..
Aku nyanyi "Penghujung Rindu" atas permintaan pengantin..
Balik baru ingat tak snap dengan pengantin..
Apa pun.....

"SELAMAT PENGANTIN BARU"

+ kami yang ke pesta buku +

Petang sabtu, kami sekeluarga menghabiskan masa bersama ke pesta buku Negeri Sembilan di Seremban Parade. Jangan kata aku tak ajak korang ye, kalau takpercaya tengok balik entry ini.

Pesta Buku Negeri Sembilan

Lama juga kami di sana, banyak juga buku yang menarik untukdibeli dan dibaca. Akhirnya kami memilih buku-buku ini untuk bacaan kami.

Pilihan Ayahanda

Pilihan Bonda

Pilihan Beta

Sebelum pulang kami lepak singgah di Station Kopitiam untuk menghilangkan dahaga. Servis sangat lambat. Cuba tengok apa adik aku order.

Fusion Snowy Ice Blueberry

May 29, 2009

+ a dad & 2 cups of coffee +


We haven't spend really much time together. Only few selected topics such as politics, business, finance and philosophy stuff can we discussed without too much pause in the middle. Still I misunderstood your jokes sometimes. Sorry for that, but tell you what, it really creep the hell out of me dad....

May 27, 2009

+ aku yang diurut +

Pada minggu terakhir sebelum mahkota keterunaannya diragut oleh seorang gadis, Bro Ghimau si Darah Manis telah mengajak aku menemani beliau untuk memanjakan diri di pusat urut reflexology. Untuk tambah power katanya. Huhu.

Kami dengan ditemani oleh beberapa pengawal peribadi kami telah berkunjung ke pusat urutan itu selama 2 hari berturut-turut untuk mendapatkan khidmat urutan badan dan kaki.

Hari 1st...Pakaian rasmi untuk diurut. Macam pakaian wad psikiatrik kan?? Kelihatan bro Ong Bak sedang menyiapkan gelanggang tomoi.

Hari 2ndQueen of Langkasuka menjadi rakan sparring aku untuk 2 hari berturut-turut. Maybe sebab aku paling cute kot antara kami, menjadikan aku sasaran keganasan dan kerakusan dia. Huhu. Apapun pun untuk Queen of Langkasuka, aku ucapkan "Kap Kun Kap".

May 26, 2009

+ aku si kassim selamat +

Cantik tak badges pekerja ini???
Apa perasaan kamu bila melihat gambar ini???
Kamu yakin dia seorang pekerja selamat???
Mungkinkah selamat dunia akhirat???

+ lucky - jason mraz feat. collie caillat (guitar chord)

                       C                               Am
Now do ya hear me talking to you
                       Dm7*                           G*         Em*
Across the water, across the deep blue ocean
                       Am*        Dm7*
Under the open sky, oh my
                      G*
Baby I'm trying

         C             Am
Boy I hear you in my dreams
                        Dm7*                G*
I feel your whisper across the sea
            Em*           Am*
I keep you with me in my heart
            Dm7*         G*        G#*    Am* 
You make it easier when life gets hard

Am*                  Dm7*                      G*
Lucky I'm in love with my best friend
                                        C*                            Am*
Lucky to have been where I have been
                        Dm7*            G*
Lucky to be coming home again
C       Am        Em       G
Ooooh ooh-oooooh ooh-ooooooh....

Dm7*                         Am*
They don't know how long it takes
G*                      Dm7*
Waiting for a love like this
                                        Am*           G*         Dm7*
Every time we say goodbye, I wish we had one more kiss
                                                    Am*          G*            G#* Am*
I'll wait for you, I promise you, I will-ill-ill

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home some day

And so I'm sailing, through the sea
To an island, where we'll meet
You'll hear the music, fill the air
I put a flower in you hair

And though the breezes through the trees
Move so pretty, you're all I see
Let the world keep spinning round
You hold me right here, right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home some day
oooooh oooh-oooooooh ooooh-ooooh.....

May 20, 2009

+ aku yang meluahkan perasaan +

Biasa je bagi aku, menjadi tong sampah ( bak kata cik yan) masalah kepada kawan-kawan. Dan biasa jugalah aku memberikan pendapat, buah fikiran, idea dan sebangainya. Normal la kan, kalau nak bagi pendapat ni seeloknya pendapat yang sejujurnya. Tak semestinya 100% betul apa yang kita rasa. Tapi peluang untuk berbicara dan membuka minda itu akan sentiasa ada.

Keep your environment nice and clean
Gambar hiasan...takde kena mengena dengan entry...
Tapi ada juga kes yang bila aku bagi pendapat dengan jujur (pasti) dan ikhlas (maybe), aku disalahanggap tak menyebelahi si pengadu. Tak banyak la kes macam ni, tapi still aku sakit hati. Bukan kena bayar pun kalau angkat tangan kan. Dah la kau mengadu kat aku. Aku mengaku la aku suka je nak dengar walaupun kadang-kadang aku takde idea pun nak tolong kau macam mana. Kaki sibuk kan, ala-ala makcik-makcik.

Kau tau tak, setiap kali ada orang luahkan masalah kat aku, aku terpaksa meyelami perasaan kau sedalam-dalamnya. Susah tau walaupun aku rasa tak menyusahkan aku. Let's say ambil contoh kau ada masalah dengan kawan kau. Aku kena selami dua-dua sekali. Kalau kau dah bagi alasan kau berdua sama-sama keras kepala, degil, aku nak buat camne lagi. Aku bagi suggestion suruh kau slow talk, kau tak nak. Itu asas penyelesaian konflik tau tak? Tak, kau tak tau. Bagi aku orang macam ni sengaja nak lari dari menyelesaikan masalah.

Sedangkan aku dan kawan-kawan lelaki aku ada sesi luahan dari hati ke hati. Berbincang baik-baik. Sepak terajang boleh je tapi dah selalu amat, kami bosan. Hasilnya kami rapat, bolehlah dikatakan sehidup semati. Tak macam kau dengan so called boyfriend kau, takde bukti konkrit langsung.

Lepas tu, kau tuduh aku meyebelahi kawan kau pulak. Apa aku dapat pun, bukan dia nak bagi harta dia kat aku. Aku tau dia pun tak berharta sangat. Kau ingat kau cantik, aku nak backing kau je la. Aku bukan macam lelaki lain la nak lap bontot kau je. Diorang tu semua nak ngorat kau je tu, bodek. Kalau tak diorang pun malas nak layan kau punya selfish, childish act tu. Hey, kalau aku nak ngorat kau pun aku tak perlu jadi macam tu OK. Aku bangga menjadi lelaki seperti aku walaupun serba kekurangan.

Kau boleh nak marah-marah aku suruh aku blah dengan kawan kau tu. Aku bukan kenal pun, kalau kenal pun aku tak nak blah dengan dia kalau based on your story la kan. Aku boleh je blah sorang-sorang, takde masalah besar pun bagi aku. Honestly, for me you are too expendable. Damn, I hate that word.

Aku tak kata la kau kena ambil pendapat aku bulat-bulat. At least, aku dapat bukak minda kau tu. Kalau kau asyik tertutup dalam zon selesa kau tu je, macam mana kau nak maju. Banyak lagi cabaran menanti. Ramai dah aku jumpa orang macam kau, tak ramai yang sedar. Tau-tau dah lost je.

Lagi satu bila aku tegur kau buat salah, kau pun tau kau salah. Sebab kau ego tak nak ngaku kau tuduh aku perli or pangkah kau. Aku suka buat tu kat orang lain la dengan sengaja lagi, bukan kau OK. Dah aku cakap aku tak suka perbuatan mengutuk fizikal orang lain, aku tak suka la. Kau tau tak beza kutuk fizikal dan kutuk fesyen?? Kutuk fesyen aku boleh terima, join sekaki pun boleh. Banyak lagi la aku tegur kau, tapi tu paling major la bagi aku.

Phew, lega dapat meluahkan perasaan. Aku tak nak pasal kau aku takleh tidur malam. Banyak sebab lagi untuk aku takleh tidur taww. Just not you.

May 19, 2009

+ aku yang karaoke +

Petang semalam aku karaoke lagi. Nampak sangat aku kaki karok. Walaupun memiliki suara yang agak sumbang, tapi itu tidak sedikit menjejaskan semangatku untuk menyanyi. Bukan mau buat album pun kan. Bersama darah manis Ghimau, Faizal, Nurul dan Mas kami menuju ke Seremban Parade untuk melakukan aktiviti sumbang.

Semalam banyak lagu yang 1st time aku nyanyi. Maka kesumbangan itu terlampau jelas pada beberapa lagu pilihanku. Lihatlah senarai lagu-lagu pilihanku semalam.

  1. Stay The Same - Joey McIntyre
  2. Cintaku ke Ethiopia - Ria Resty Fauzy
  3. With You - Chris Brown
  4. I'll Be Missing You - Puff Daddy
  5. Ghazal Untuk Rabiah - Jamal Abdillah & M. Nasir
  6. Kita Insan Biasa - Jay Jay & Dayangku Intan
  7. Sandarkan Pada Kenangan - Jamal Abdillah & Siti Sarah
Tumpukan pandangan anda kepada pilihan no. 2. Aku sungguh gembira mendengar dan menyanyi lagu ini. Siap menari taww. Kalah Chris Brown, kalau dia tengok kompom la nangis. Sungguh ENJOY!!!!

May 17, 2009

+ movie of the weekend +






+ we are the champion +

Malam tadi bersama Anted dan Apad, aku menonton pelawanan MU - Arsenal di Azhar Maju, Senawang. Kami semua sepakat minum tongkat Ali untuk menjaga stamina hingga lewat malam kononnya. Tapi ngantuk juga, bosan tengok game yang ntah apa-apa.

Last result, seri 0-0. Jangan tanya siapa kosong k. MU juara EPL kali ke 18 menyamai rekod Liverpool. For Liverpool fan, You have to walk alone again.

Bos, saya mau cuti minggu depan. Mau tengok Champion League Final. Kasi lulus ek bos???

+ aku yang ke udara lagi+

Rabu nan lalu, ketika aku sedang asyik mengantukkan diri ketika kursus aku telah menerima satu jemputan dari Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Sembilan untuk terlibat dalam 1 program bersama Negeri.FM yang dikenali sebagai Buku Kegemaran Saya (BKS). Pada mulanya aku agak keberatan untuk memenuhi permintaan tersebut kerana sebagai seorang jejaka yang pemalu walaupun tidak kelihatan seperti pemalu.

Petang Khamis aku menyatakan kesudian aku untuk menyertai program tersebut dan Cik Watie dari PPANS telah memberikan aku contoh soalan yang bakal ditanya oleh DJ bertugas. Crazy la kan. Rasa macam artis pun ada. Hehehe...

Sebenarnya program ini dianjurkan adalah untuk menyemai minat membaca di kalangan masyarakat. Kebetulan sahabatku , Gjan bertugas di PPANS dan telah mencadangkan nama aku kepada urusetia program. Tapi aku suka baca komik la bro.

Aku telah diminta untuk menceritakan serba sedikit mengenai sebuah buku yang aku suka baca dalam tempoh masa 10-15 minit. Tapi menjadi seorang lelaki melayu yang tipikal, aku telah memilih 6 buah buku sekaligus. Hahaha. Aku kan seorang yang sentiasa mengamalkan kata pepatah "Orang tamak selalu untung". Sebenarnya 6 buah buku tersebut adalah siri koleksi buku Saga Artakusiad tebitan DBP dan ditulis oleh Ahmad Patria Abdullah. Jadi bolehlah dianggap sebuah buku sebenarnya.

Petang tadi ditemani oleh Gjan, Ciku Mieda dan Ciku Rumiza aku menolakkan diri aku ke Negeri.FM yang terletak di Sg. Gadot. Mujur kami sempat sampai tepat pada masanya dan sempat berbual dengan DJ bertugas, DJ Lin. Seperti biasa aku tidak melepaskan peluang untuk bergambar di konti, maklumlah 1st time. Haruslah ada unsur-unsur gayat yang sederhana terpaksa ditunjukkan disitu.

Tepat jam 5.15 aku pun mulalah ditemubual, walaupun aku dah praktis dengan Bro Ghimau sebelum itu aku tetap gabra. Apa kena ntah, rasa macam ada orang rindu je. Selesai saja temubual itu aku rasa lega. Ternyata aku gagal memberi persembahan yang terbaek kerana gabra terlampau. Huhu. Gjan cakap aku macam membaca. Betul ke? Aku serahkan kepada peminat untuk menilai diriku ini.

Itulah kisahnya hidup aku hari jumaat itu. Dahlah sibuk sepanjang hari dengan mesyuarat dan kertas kerja. Sempat juga aku ke udara kan. Sesuai dengan lagu yang diputarkan selepas selesai sesi temubual tadi, "Bawaku Terbang" dari Fabolous Cat. Hehe..

Last say, enjoy the pic ye....

Bersama DJ Lin...

Gaya artis picisan
Sejurus sebelum...

+ tag & award dari syazila +

Peraturan nak jawab tag ni ialah:
1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
@>--Syazila--<@

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

1) Suka membaca - Tak kisah kat mana pun. Tetapi dewasa ini dihadkan kepada bacaan komik dan 'ringan2 ' sahaja. Maklumlah dah dewasa la katakan. Aku subscribe Readers Digest tau, bersama dengan One Piece, Naruto, Bleach dan Hunter X Hunter.

2) Suka Karaoke - Di rumah, bilik air, depan pc, opis, dalam kereta dan tidak ketinggalan di pusat karaoke berhampiran.

3) Menderita imsoniac - Akibat belajar sehingga lewat pagi. Aku dulu pelajar cemerlang, kena jaga standard beb. Mana boleh dapat nombor 2 dalam peperiksaan. Dulu la, sekarang tidak lagi. Tapi sekarang dah OK sikit sebab letih bekerja seharian mencari rezeki yang halal.

4) Minat gadget amat2 - Tapi selalu kurang mampu untuk beli. Jadi aku akan buat research untuk kawan2. Mana tau, khidmat aku diperlukan untuk membantu mereka membuat pembelian. Selalu akan research pasal Handphone dan Hardware PC. Software juga, jadi kalau aku rasa software itu berguna untuk kamu. Aku akan share sama kamu.

5) Teramat jarang menonton TV - Nasib baik ada EPL dan Champion League kat astro, kalau tidak langsung la aku tak jenguk TV. Aku lebih banyak melekat depan PC. Heroes, Prison Break, anime, manga, video clip, mp3, movies semua ada di sini. Internet dan YM juga. Saya sayang PC saya!!!

6) Setia pada yang satu - Kalau tak percaya tanya sama aku punya selimut. Itulah selimut aku selama 10 tahun ini. Sekali aku suka, memang tak akan ku lepaskan. Nanti aku buat 1 entry bergambar pasal selimut tu ye. TUNGGUUUUUU....

7) Aku suka bersukan - Tak kisah la sukan apa pun. Semua aku sapu. Baru je belajar main tennis. Insyallah penggal kedua 2009 akan belajar berenang pula. Amin...Owh ya, tahun lepas aku johan bowling dan pingpong, juga naib johan untuk dart dan karom. Kalau ada yang berani mau cabar, better you prepare 1st k. Hehehe.

8) Sangat gayat - Bukan sahaja gayat dengan ketinggian tapi juga gayat apabila melihat benda yang pelik. Gayat tengok gadis cantik pun ada. Hehehe. Pakej tu, susah mau cari.

9) Kompressor ku masih standard - Aku bukan kaki kereta. Kaki ku juga bukan kereta. Anda boleh tengok dari ke'standard'an yang jelas di kompressorku. Tapi akan mengalami sedikit perubahan menjelang ulang tahun ketiga kami bersama tak lama lagi.

10) Masih mencari baju kemeja pink untuk dijadikan pakaian pejabat. Ada cadangan dari sesiapa??

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog

- Fazleen
- Ghimau
- Cik Yan
- Alia
- Engku Nysa
- BB Syasya

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:
"anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda"

May 14, 2009

+ aku yang asyik ke kursus +

Kursus lagi. Nasib baik dekat je kali ini. Kursus wajib perlu dihadiri ye. Kalau tak aku malas nak pergi. Buat penat je tanggung kerja banyak-banyak.

Apa mau komen ye. Semua peserta OK. Dari 60 orang, aku dah kenal 20 orang. Apa lagi, meriah la kami bersatu. Tambah dengan kenalan baru yang terbaek aku happy kali ini. Cik Yan pun ada tau. Hehehe.

Smiley Man
The honour goes to Prabu from PTD Port Dickson. Aku ingat aku yang paling kuat senyum. Rupanya kalah teruk dengan si Prabu ni. Dia dari pagi sampai tidur senyum. Gelak pun tutup mulut. Sangat comel. Huhuhu. Mana boleh lawan kan. Apa pun nice to know you, Prabu. Thanx sebab ajar aku Tamil. Untuk Prabu aku ucapkan "Macam budak kici juga".  

Golongan dibenci
Pelik, kat mana-mana pun mesti ada ke?? Tak mau komen banyak-banyak. Satu nasihat untuk kamu.

"You can choose your friend,
You can choose your enemy,
Just don't choose the wrong one", ~Capo Grande, 2009

Aktiviti lapang
Oleh kerana peserta dianggap sebagai kanak-kanak berhingus dan tidak dibenarkan keluar malam, maka kami terpaksa menghabiskan masa sesama kami. Bapak bosan nye. Malam pertama aku dan Faizal menjalankan aktiviti mengumpat yang bersopan. Malam kedua kami buka Casino Royale yang tidak membenarkan sebarang bentuk pertaruhan wang. Cuma physco sesama sendiri je boleh. Lama siot tak main kad. Lepas gian aku. Huhuhu.  

Main takraw
Maluuuuu. Tak pandai main. Nasib baik dapat mengelak dari main bola tampar.

Sahabat lama
Kursus kali ini dapat jumpa 2 orang sahabat lama. Isa dan Ajim. Isa sama sekolah menengah dengan aku. Stylo sekarang ni, smart je. Ajim lak kali terkahir kami kursus bersama ialah pada Feb 2005 di kursus Banci Pertanian. Nice dudes, cuma lupa snap gambar diorang. Sorryyy.

Kejadian menakutkan
Puas aku baca jampi, liat betul makhluk tuhan yang 1 ni. Mujurlah aku masih hidup di kala ini untuk menulis entry ini. TAKOOOOOOOOOT!!!!

May 7, 2009

+ perlawanan amal tenis jelajah seremban +

Tarikh : Jumaat (08hb Mei 2009)
Masa : 9.00 malam
Tempat : Gelanggang 2, Kompleks Sukan Paroi, Seremban, N. Sembilan
MASUK PERCUMA, KELUAR FREE !!!!!

May 3, 2009

+ something stupid +

Something Stupid - Frank & Nancy Sinatra
Written by Carson Parks

I know I stand in line
Until you think you have the time
To spend an evening with me
And if we go someplace to dance
I know that there's a chance
You won't be leaving with me

Then afterwards we drop into a quiet little place
And have a drink or two
And then I go and spoil it all
By saying something stupid
Like I love you

I can see it in your eyes
You still despise the same old lines
You heard the night before
And though it's just a line to you
For me it's true
And never seemed so right before

I practice every day to find some clever
lines to say
To make the meaning come true
But then I think I'll wait until the evening
gets late
And I'm alone with you

The time is right
Your perfume fills my head
The stars get red
And oh the night's so blue
And then I go and spoil it all
By saying something stupid
Like I love you
 

***********************************************************************************

I've done so many stupid things in my current life. Yet I only managed to regret 10% out of it. The rest i clearly enjoyed doing it including what i did recently. Got another song option , Stupify by Disturbed.